UZAY ARAÇ UYGULAMALARI İÇİN EXCEL ÜZERİNDE ISIL SİMULASYON YAZILIMI

MURAT BULUT

Öz


Uzay aracı programının erken sayfasında ısıl analiz sonuçlarının en kısa sürede sonuçlanması istenilmektedir. Bu yüzden, ısıl simulasyon yazılım aracı sıcaklıkları bir kaç dakika içinde tahmin etmek için geliştirilmiştir.  Isıl simulasyon yazılımı aracı, kritik tasarımı gözden geçirmek için kullanılan detaylı simülasyon için gerekli ticari yazılım aracının yerini almak için tasarlanmamıştır. Amacı, teknik çözümlerin hızlı bir şekilde değerlendirilmesini ve karşılaştırılmasını sağlamaktır.

Anahtar Kelimeler


Uzay aracı; Isıl kontrol; Isıl analiz; Isıl tasarım

Tam Metin:

PDF (English)

Referanslar


Allison, C., Diaz-Aguado, M., Jaroux, B., 2009, “SatTherm: A Thermal analysis and design tool for small spacecraft”. 23rd Annual AIAA/USU Conference on Small Satellites, SSC09-VII-6.

Blom, E., Narverud, E., Birkeland, R., 2006, Technical Specifications, pp. 25-29.

ECSS-E-30., 2000, Part 1A: Space Engineering, Mechanical –Part 1: Thermal Control, ESA Publications.

Thomas, J., Robson, A., Price, S., 2001, “Spreadsheet analysis for early phase thermal design”. 31st International Conference on Environmental Systems, Orlando, FL, 9-12 July 2001.


Madde Ölçümleri

Ölçüm Çağırılıyor ...

Metrics powered by PLOS ALM

Refback'ler

  • Şu halde refbacks yoktur.


Telif Hakkı (c) 2018 Selçuk Üniversitesi Mühendislik, Bilim ve Teknoloji Dergisi

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License.

Tarayan Veri Tabanları

   ResearchBib 中国知网BASE Logo googleDirectory of Research Journals Indexing LogoOnline Access to Research in the EnvironmentDTUbroadcastlogo PBN - BETA versionjournal tocs uk ile ilgili görsel sonucuFind in a library with WorldCatDiscovery: Library search made simple. Return to JournalSeek Homejatstech ile ilgili görsel sonucuExLibris header imageStanford University Libraries